Te is imádod a gesztenyét? Az álomszép gesztenyepüré halmokat, ahogy roskadoznak a tejszínhab kupac alatt? Akkor most ne fogd vissza magad, mert nem csak pürében, hanem krémlevesben is élvezheted kedvenc csemegédet!
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
Hozzávalók (6 személyre)
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
25 dkg édes gesztenyemassza
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl rum
10 dkg mazsola
A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, a villával összetört gesztenyemasszát hozzáadjuk, és 1-2 percig főzzük. A tűzről lehúzva vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. Rumba áztatott mazsolával (legjobb, ha egy napig előtte érlelődik) megszórva, juharsziruppal vagy karamell sziruppal meglocsolva, esetleg pörkölt mogyoróval vagy mandulával díszítve , melegen vagy jégbe hűtve kínáljuk.