Hozzávalók:
250 g vaj
150 g cukor
450 g liszt
1 csapott teáskanál só
fél teáskanál sütőpor
100 g szárított vörös áfonya (nálunk is kapható)
porcukor a beszóráshoz, liszt a munkafelületre.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat a cukorral egy tálban habosra keverjük. Az átszitált lisztet, a sütőport és a sót hozzáadjuk, összegyúrjuk. A vörös áfonyát apró darabokra vágjuk, a tésztához adjuk. A kész tésztát fóliába csavarjuk és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Ezt a lépést ne hagyjuk ki, különben nem tudjuk a tésztát később kinyújtani. A pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán kb. 4mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formával 40 – 50 süteményt szúrunk ki belőle., majd beszórjuk kevés cukorral. Sütőpapírral fedett sütőlemezen, tepsiben 10 – 15 percig aranysárgára sütjük.