Sokszor kapjuk azt a tanácsot például fogyókúra idején, hogy ha édességre vágyunk, válasszuk az étcsokoládét a magasabb cukortartalmú tejcsokoládé helyett és akkor büntetlenül nassolhatunk. Valóban így van ez? Az étcsokoládé az egészség szempontjából mindenképpen jobb választás, mint a tejcsokoládé, de más szempontok is fontosak: 1. Kakaótartalom • Étcsokoládé: Magasabb a kakaótartalma, (általában 50-90%), ezért több antioxidánst és flavonoidot tartalmaz. • Tejcsokoládé: Kevesebb kakaót tartalmaz (általában 20-40%), de több cukrot és tejport. 2. Egészségügyi előnyök • Étcsokoládé: A gazdag gazdag antioxidánstartalom…
Csokoládés muffin Hozzávalók: 10 dkg vaj 7 és fél dkg cukor 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor 3 tojás 13 dkg liszt 10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé fél csomag sütőpor 2 cs vaníliás cukor Elkészítés: A szobahőmérsékletű vajat keverd össze a vaníliás cukorral és a cukorral, majd jöhetnek bele a tojások is. Ha már szépen összeállt, szitáld hozzá a sütőport, a lisztet és a kakaóport, majd keverd velük simára.A csokoládét törd apró kockákra, és add a masszához. Vedd elő a kedvenc muffinformádat,…