Nyilván nem csak esküvőre érdemes elkészíteni. Mivel nagyon finom, a vendégeket és a családot bármikor megörvendeztethetjük vele. Ha elkészült, csak annyit forgassunk meg porcukorban, amennyit azonnal elfogyasztunk, a maradék süti cukor nélkül fémdobozban egy hétig is eláll. Hozzávalók: 45 dkg liszt 25 dkg vaj 10 dkg kristálycukor 2 narancs reszelt héja 2 tojássárgája 5 ek. friss narancslé 15 dkg darált, pörkölt mandula 1 tk. vanília kivonat vagy aroma 12 dkg porcukor a tálaláshoz Keverjük habosra a vajat a kristálycukorral, majd…
A karácsonyi süteményekbe általában citromot is teszünk, mert finom ízével és illatával hozzájárul az ünnepi hangulathoz. Ha marad reszelt citromhéjunk, amit nem használunk fel az épp készülő süteményhez, alaposan szárítsuk meg, keverjük össze azonos mennyiségű porcukorral és tegyük befőttes üvegbe. Ugyanez érvényes a narancshéjra is. Fontos, hogy semmi víz ne maradjon benne, mert az elindítja a penészedést. Csak a gyümölcs sárga héját reszeljük le, mert az alatta lévő fehér rész kesernyéssé teszi a keveréket. A maradék citromlét jégkockatartóban lefagyaszthatjuk és később…